UniCredit Tiriac Bank a trimis pana la sfarsitul anului trecut 23 de angajati romani sa lucreze in cadrul filialelor din alte tari ale grupului italian UniCredit.
Numai opt au fost insa desemnati sa ocupe pozitii de management, pe cand 15 angajati din filiala locala au ocupat functii non-executive in alte tari in care grupul este prezent.
"Stiu sigur ca programele de mobilitate intre angajatii din multinationalele care activeaza in sectorul bancar si in farma nu s-au oprit in acest an. Una din bancile cu care lucram isi dezvolta angajatii cu potential ridicat in vederea pregatirii pentru functii de manageri in tarile din Europa de Est. Se incearca pastrarea talentelor in cadrul multinationalelor, dupa ce, in anii trecuti, au pierdut talente din cauza lipsei de planuri de cariera", afirma Diana Rosetka, directorul filialei locale a firmei de consultanta in resurse umane United Business Development (UBD).
In mai putin de trei ani (in perioada 2005 - 2008), numarul expatilor la nivelul intregului grup UniCredit a crescut de la 150 la 400, din care aproximativ 100 sunt femei. Cresterea numarului de expati din ultimii ani este o consecinta a fuziunii cu grupul HVB in anul 2005, care a crescut complexitatea programului mobilitate internationala in randul angajatilor.
La nivel global, filialele grupului au trimis in alte tari un numar de 132 de manageri, cei mai multi provenind din Germania si Austria, cate 14 angajati din cele doua tari ajungand sa lucreze in board-ul filialelor din regiune.
Totusi, Italia este tara care a trimis cei mai multi angajati sa lucreze in afara tarii, pentru ca are in total 81 de expati in filialele din grup, din care numai zece sunt manageri.
Romania a trimis un numar dublu de manageri sa lucreze in filialele grupului din alte tari, comparativ cu Ungaria sau Cehia, care au trimis fiecare cate patru expati pe p