Şomajul a atins nivelul de 7,1%. Rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,2 procente faţă de septembrie. România nu a mai înregistrat acest nivel din anul 2003, când a fost 7%, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Numărul total de şomeri a fost în octombrie de aproape 654 de mii de persoane. Rata şomajului era 4% în aceeaşi lună din 2008.
Şomajul a atins nivelul de 7,1%. Rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,2 procente faţă de septembrie.
România nu a mai înregistrat acest nivel din anul 2003, când a fost 7%, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Numărul total de şomeri a fost în octombrie de aproape 654 de mii de persoane. Rata şomajului era 4% în aceeaşi lună din 2008.
Cei mai mulţi şomeri sunt în judeţele : Harghita (9,3%), Argeş (9%), Buzău (8,9%), Bacău (8,3%), Dâmboviţa şi Prahova (câte 8,2%). Şomeri mulţi au mai fost înregistraţi şi în Braşov, Olt, Vâlcea, Călăraşi, Tulcea, Sibiu, Mureş, Neamţ, Suceava, Brăila, Iaşi.
Cei mai puţini şomeri sunt în Capitală (2,1%) şi în judeţele Ilfov, Timiş, Constanţa, Bihor şi Satu Mare (5,6%).
Rata şomajului în România va atinge cel mai înalt nivel în primul sau al doilea trimestru din 2010, dar cel mai probabil nu va depăşi 10%. Iată ce spune economistul şef al Băncii Mondiale în România, Cătălin Păuna.
El subliniază că printre cei mai afectaţi vor fi absolvenţii, care vor avea mari probleme în a-şi găsi un loc de muncă în următorii ani. Cosmin Ruscior, despre rata şomajului.
Şomajul a atins nivelul de 7,1%. Rata şomajului a crescut în luna octombrie cu 0,2 procente faţă de septembrie. România nu a mai înregistrat acest nivel din anul 2003, când a fost 7%, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Numărul total de şomeri a fost în octombrie de aproape 654 de mii de persoane. Rata şomajului era 4% în