Pentru localnicii din Răchiţele, satul unde s-a născut preşedintele PDL, Emil Boc, politica este la ordinea zilei. Sursa: Mihai Şoica
Indiferent cu cine vorbeşti, oamenii sunt puşi la punct cu principalele probleme ale ţării. De când cu demiterea lui Emil Boc din funcţia de prim ministru, oamenii se uită mai abitir la televizor şi discută pe la porţi despre „hâra” continuă dintre politicieni. În Răchiţele, problemele zilnice le ocupă oamenilor aproape tot timpul, mai ales pentru cei care nu mai au pe nimeni să-i ajute. La 81 de ani, Maria Suciu locuieşte singură într-o casă tipică pentru zona de munte, construită din lemn şi tencuită cu chirpici.
„Nu e bine cu niciunul”
În mijlocul singurei camere a casei tronează televizorul. „Mă ajut cum pot. Am 500 de lei pensie, dar toată viaţa nu am fost învăţată cu binele, aşa că dacă o fi tot rău, ce să zic că doar sunt vaccinată. Despre ce se întâmplă în ţară, mă uit toată ziua la televizor şi văd că e circ mare. Nu e bine cu niciunul. Eu vreau să termine cu scandalul. Oare mai gândeşte cineva la noi?”, se întreabă bâtrăna.
De la sute de kilometri distanţă de Capitală, luptele dintre politicieni sunt descrise, plastic, drept o „ceartă între gâşte”. „Numai ele se hârăie şi apoi îs prietene. Pe Crin Antonescu l-am văzut la televizor şi nu pot spune multe. Mie îmi place de Geoană şi Băsescu. Data trecută am votat cu Băsescu, dar acum mă mai gândesc”, spune cu un zâmbet şugubăţ femeia.
La fel care marea majoritate a românilor, tanti Maria aşteaptă de la noul preşedinte să facă mai multe pentru oameni, mai aleşi pentru cei nevoiaşi. „Vreau să schimbe ceva, că tot văd că pensionarii se tot căinează că l-ii greu. N-ar fi rău dacă or putea să se împace şi să cadă la înţelegere pentru un guvern. Ar fi foarte bine pentru ţară”, conchide bătrâna.
„Lui Băsescu î