Muzicianul este îndrăgostit de sunetele melodioase şi se mândreşte cu cariera sa. PROFIL
Născut: 25 ianuarie 1944, Ciclova Montană
Studii: Şcoala Profesională, Şcoala Populară de Artă Reşiţa, instrumente de suflat
Ocupaţie: Şeful orchestrei vocal-instrumentale „Paul Bobescu”
Familie: Căsătorit
Pavel Bobeică este o persoană plină de viaţă căreia îi face o deosebit plăcere să vorbească despre tot ceea ce a făcut de-a lungul vieţii. Întreaga sa existenţă a gravitat în jurul muzicii. A început să cânte de la vârsta de 14 ani, dar până atunci şi-a exersat talentul pe toate obiectele care i-au picat în mână din bucătăria mamei sale şi a bunicii.
„Talentul l-am moştenit de la străbunicul meu, Gheorge Dragomir. El a cântat la contrabas, ţambal şi vioară. Când eram mic, băteam în toate oalele şi farfuriile din bucătărie. Voiam să învăţ să cânt, însă tatăl meu a insistat să studiez şi să învăţ o meserie. El ar fi vrut să mă fac dentist”, a spus domnul Bobeică.
Anii copilăriei i-a petrecut în Ciclova Montană. Aici a învăţat să cânte puţin la trompetă, chitară şi pongo. Venirea la Reşiţa a însemnat pentru Pavel începutul carierei muzicale. „Aveam 14 ani când am venit aici. M-am înscris la şcoala profesională pentru a învăţa o meserie, turnător de precizie. În paralel am studiat şi muzica. În anul 1970 mi-am luat primul atestat de artist liber profesionist. M-am bucurat foarte mult. Examenul l-am susţinut la Bucureşti cu Sile Dinicu şi Dina Cocea”, a povestit muzicianul.
Armata pe ritmuri muzicale
Timp de doi ani cât a făcut armata, maestrul Bobeică s-a dedicat muzicii. A făcut parte din ansamblul de cântece şi dansuri al armatei. „Am participat la foarte multe concursuri. Am cântat mult în cătănie, iar acest lucru m-a ajutat să trec mai uşor peste această perioadă”, a povestit instrumentistul. A lucr