Gălăţenii care au trecut zilele acestea pe Bulevardul Brăilei au descoperit cu surprindere cultura peruană
O mică trupă de cântăreţi şi dansatori sud-americani, în costume tradiţionale, şi-a promovat arta prin spectacole susţinute chiar pe stradă.
Nici nu se apucaseră bine de cântat şi de dansat, că o mulţime de curioşi
s-au adunat ciorchine în jurul membrilor trupei „Sin Fronteras”. Muzica interpretată de ei are accente tribale şi simbolizează apropierea omului faţă de natură şi dragostea .
„Trebuie să înţelegem cu toţii că oamenii sunt doar un simplu element al naturii, care trebuie să se integreze şi nu să o schimbe”, a spus Victor Delgado, unul din componenţii trupei. „E mai important să cânţi acolo unde îţi spune sufletul, nu este atât de importată partea materială şi tocmai de asta am rămas în România”, a mai continuat acesta, explicând decizia trupei de a cânta în stradă.
Liderul sud-americanilor este Itto Meza, este plecat din Peru de mai bine de un deceniu. În tot acest timp, împreună cu fraţii săi, a colindat România în lung şi-n lat şi a adus o parte din cultura ţării sale pe meleagurile noastre. Între timp, toţi componenţii trupei şi-au fondat familii aici şi nici nu se gândesc la o eventuală întoarcere în Peru.
„ România este o ţară foarte frumoasă şi nu îi înţeleg pe cei care vor să o părăsească. Am venit aici pentru că oamenii sunt foarte receptivi la stilul nostru de muzică ”, a spus Ito Meza.
În acest an, trupa Sin Fronteras s-a îmbogăţit cu un nou membru. Este vorba de Claudia Clinciu din Constanţa, fata responsabilă cu dansul.
„M-am alăturat lor de aproape şase luni, dar nu îmi pare rău. Mergem peste tot în ţară şi cunoaştem o grămadă de oameni”, a spus Claudia, care a avut nevoie de numai câteva zile pentru a învăţa mişcările scenice.