Operatorii de cablu se tem că trecerea de la televiziunea analogică la cea digitală nu va asigura o concurenţă corectă pentru ei, iar cea mai mare teamă este că programele televiziunilor comerciale vor fi distribuite gratuit. România va trece de la televiziunea analogică la cea digitală până la 1 ianuarie 2012, în conformitate cu obligaţiile pe care ţara noastră şi le-a asumat faţă de Uniunea Europeană. Trecerea la televiziunea digitală înseamnă costuri mai m
Operatorii de cablu se tem că trecerea de la televiziunea analogică la cea digitală nu va asigura o concurenţă corectă pentru ei, iar cea mai mare teamă este că programele televiziunilor comerciale vor fi distribuite gratuit.
România va trece de la televiziunea analogică la cea digitală până la 1 ianuarie 2012, în conformitate cu obligaţiile pe care ţara noastră şi le-a asumat faţă de Uniunea Europeană. Trecerea la televiziunea digitală înseamnă costuri mai mici, o calitatea mai bună atât a imaginii cât şi a sunetului, programe mai multe, recepţia pe dispozitive mobil, servicii de informare îmbunătăţite (precum ghidurile de programe afişate pe ecran) şi spectru radio economisit care va putea fi folosit pentru servicii broadband.
În ţara noastră, în prezent, circa 1,44 milioane de persoane recepţionează posturile TV doar prin antenă terestră, circa 3,6 milioane de persoane sunt abonate la cablu, în timp ce 1,98 milioane persoane sunt abonate la platformele DTH - DigiTV FocusSat, Max TV, Boom TV şi Dolce.
Strategia de trecere la televiziune digitală prevede acordarea de şase multiplexuri, două la început, care vor putea funcţiona împreună cu televiziunea analogică, iar celelalte patru vor putea deveni operaţionale după 1 ianuarie 2012. Un multiplex digital terestru este un grup de programe şi servicii audiovizuale transmise prin emisie radioelectrică terestră, utilizând modulaţie digital