Moderatorii discuţiilor programate astăzi la BCU nu vor să dea lecţii, ci să provoace publicul la un dialog despre România postrevoluţionară.
Ieşenii sunt invitaţi astăzi, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară pentru o dezbatere pe tema schimbărilor petrecute în cei 20 de ani scurşi de la Revoluţia din 1989.
Printre invitaţii speciali la manifestarea organizată de revista „Foreign Policy“, editată de trustul Adevarul Holding, se numără Liviu Antonesei, Vasile Vicol şi Casian Maria Spiridon, oameni implicaţi direct în mişcările anticomuniste de la Iaşi. „Am constatat o lipsă a dezbaterilor pe această temă în România, spre deosebire de ce se întâmplă în vestul Europei. Oamenii simt nevoia să să întâlnească, dar nu au cadrul necesar. Aici intervenim noi, pentru că ne dorim ca publicul să fie şi actor la dezbateri“, a explicat Ovidiu Nahoi, redactor-şef al „Foreign Policy“.
Pe lângă oamenii care au cunoscut viaţa atât în regimul lui Ceauşescu, cât şi după căderea comunismului, la dezbateri sunt chemaţi îndeosebi tinerii. „Există o lipsă de perspectivă a celor care nu au cunoscut lipsa de libertate. Sper ca tinerii să recepţioneze mesajul generaţiilor mai vechi pentru importanţa exercitării acestei libertăţi“, a adăugat Ovidiu Nahoi.
Dezbaterea va fi urmată de lansarea numărului 13 al „Foreign Policy“, programată mâine, la ora 12.00, la Librăria Alexandria din Iaşi.