În timp ce unii consumatori îşi doresc debranşarea, cei fără posibilităţi se trezesc şi fără CET, şi fără centrală de apartament. Sursa: Andrei Paul Braşoveanca Ana Oprea are 81 de ani, este văduvă şi locuieşte într-un apartament de trei camere, la ultimul etaj (al VIII-lea) al blocului 66 de pe Bulevardul Saturn, în Braşov. A rămas printre puţinii locatari din imobil care nu au solicitat să se debranşeze de la reţeaua de furnizare a agentului termic. Chiar la începutul sezonului rece, imediat ce în oraş s-a dat drumul la căldură, femeia a aflat că nu va primi nici apă caldă, nici căldură, întrucât asociaţia de locatari din care face parte a luat decizia de a se debranşa de la CET Braşov.
A solicitat asociaţiei să nu se debranşeze
„Am supravieţuit lagărului în '44, m-au mâncat păduchii şi tifosul, dar am supravieţuit. Şi acuma, la 81 de ani, o să mor de frig în casă!“, se lamentează Ana Oprea. Cu toate că decizia a fost luată în vara acestui an, bătrâna susţine că nu a fost informată şi nu a ştiut că trebuie să-şi găsească o altă sursă de încălzire.
Ba chiar a solicitat asociaţiei să nu se debranşeze. Prima dată în 28 iulie 2009, când a anunţat Asociaţia de proprietari Bloc 66, din care face parte, că nu are posibilitatea să-şi instaleze centrală proprie de încălzire şi a solicitat conducerii asociaţiei să anunţe CET că doreşte să primească în continuare căldură. Asta, după ce s-a adresat CET-ului în 2008, care i-a răspuns că decizia asupra debranşării aparţine asociaţiei, însă trebuie luată în unanimitate de către toţi membrii acesteia. Între timp însă, legea s-a schimbat, iar pentru debranşare este suficient ca jumătate plus 1 dintre locatari să fie de acord cu acest lucru. Şi la primărie a fost, în 2009, iar primăria a îndrumat-o tot către asociaţia de locatari.
Probleme de comunicare
Decizia a