Vasile Dicu a investit 100.000 de euro pentru închirierea unei hale de producţie şi cumpărarea tehnologiei necesare. Gălăţeanul şi-a riscat agoniseala pentru a-şi pune în practică proiectul, iar tot profitul obţinut l-a reinvestit pentru extinderea afacerii. Familia Dicu a jucat totul pe o singură carte.
Acum doi ani de zile, membrii acesteia şi-au vândut casa de pe strada Română din Galaţi, iar banii obţinuţi i-au băgat într-o hală de producţie situată la ieşirea din oraşul Galaţi, în cartierul Fileşti.
„ Am spus că atât timp cât familia este lângă mine, totul va fi bine. Dacă munceşti, nu are ce să nu meargă bine ”, ne-a declarat Vasile Dicu.
Şi-au împărţit atribuţiile şi nu a durat mult până când lucrurile au început să meargă ca pe roate. Capul familiei, în vârstă de 55 de ani, se ocupă de producţia ciupercilor, în timp ce fiul său, Bogdan Dicu, de comercializarea mărfii.
Nu vor să vorbească despre profit. Şi asta pentru că toţi banii au fost cheltuiţi pe închirierea altor cinci hale de producţie şi achiziţionarea tehnologiei aferente.
În total, este vorba de 150.000 de euro, bani rezultaţi din vânzarea casei din Galaţi şi profitul obţinut până acum.
90% transpiraţie, 10% inspiraţie
Nu ştiu ce înseamnă concediu, nu şi-au luat maşini luxoase şi lucrează de dimineaţa până noaptea. Asta înseamnă ciupercăria pentru familia Dicu.
Cine îşi închipuie că deschiderea unei afaceri cu un asemenea profil înseamnă huzureală, se înşeală amarnic.
„ Dacă aş avea de ales, nu cred că m-aş mai apuca de aşa ceva ”, conchide Vasile Dicu.
Supermarketul Billa l-a căutat în urmă cu patru luni pentru a încheia un contract pe perioadă nedeterminată. De când au bătut palma, livrează supermarketului câte o tonă de ciuperci pe lună, ceea ce spune