Dintre cei aproape 3.800 de fani interzişi de roş-albaştri, marea majoritate sînt abonaţi. În vară, ei au plătit între 70 şi 300 de lei pentru a avea acces la toate jocurile de "acasă"
Meciul şi spectatorii interzişi pe Ghencea. Deşi la partida cu Unirea Alba Iulia au fost prezenţi maximum 3.000 de fani, şi după această întîlnire clubul a decis să îngroaşe lista celor care nu mai au dreptul să intre pe stadion cu încă 400-500 de nume. Dramatic pentru Steaua e faptul că în acest moment s-a ajuns ca numele a aproape 90 la sută dintre cei 4.000 - 4.200 de abonaţi de la peluze, tribuna a II-a şi tribuna I să fie introduse în baza de date cu ştampila "Interzis!".
Este o situaţie fără precedent pentru clubul din Ghencea, care îşi făcuse în toamna lui 2004 un obiectiv ce azi pare o utopie: să ajungă să vîndă minimum 15.000 de abonamente pe sezon.
Cum a ajuns cea mai iubită echipă de club din România în această situaţie? În urmă cu 5 săptămîni, după meciul cu Bistriţa, s-a luat decizia de a fi blocaţi la grămadă toţi abonaţii clubului de la cele două peluze, adică în jur de 2.000. Au fost interzişi chiar unii abonaţi care nu au fost deloc pe stadion în actualul sezon! Apoi, după meciul cu Fenerbahce, şefii Stelei au mai interzis alţi 1.500-1.700 de fani. Iar măsurile au continuat după 2-0 cu Alba Iulia. Şi nu se vor opri aici, anunţă conducerea.
ALTĂ PREMIERĂ
Unii abonaţi renunţă de bună voie
Pe lîngă abonaţii interzişi de clubul din Ghencea, există şi o altă categorie a celor care, deşi deţin abonamente, nu vor mai veni la meciurile de pe teren propriu. Radu Popescu, abonat la tribuna I, a solicitat deja Stelei anularea cardului de acces. "Fac acest lucru şi în semn de solidaritate şi din respect pentru toţi cei ale căror abonamente au fost anulate doar pentru că le pasă de Steaua, doar pentru că au