Legumele si fructele modificate genetic sunt mai actuale ca niciodata, iar controversele in jurul lor rasar ca ciupercile dupa ploaie.
Cei care sprijina cercetarile in acest domeniu isi argumenteaza modul de gandire prin "oportunitatea" ce se ofera lumii intregi, aceea de a avea legume si fructe extrem de bogate in nutrienti, care, la o adica, ne-ar putea scapa de foametea mondiala.
Criticii legumelor si plantelor modificate genetic se tem ca acestea ar putea avea urmari nestiute asupra starii noastre de sanatate.
Indiferent de ce parte a baricadei te afli, un lucru e clar: exista deja niste soiuri de plante in stare sa intrige si pe cei mai deschisi dintre clarvazatorii din domeniu. WebEcoist iti prezinta cele mai surprinzatoare 7 legume si fructe modificate genetic.
Stafidele gigantice
Denumite de cercetatori "graisin" (de la stafide - raisin - si gigantic - giant), stafidele gigantice sunt programate genetic sa-si depaseasca cu mult marimea naturala.
Sunt produse de Institutul National de Genetica din Japonia, deloc de mirare daca luam in seama apetitul niponilor pentru fructele si legumele de marimi mari. Au acelasi gust ca si stafidele normale, doar ca in mod indiscutabil vor satura musafirii mai repede.
Struguri cat marul
Denumiti de cercetatori "grapples", (grapes - struguri, apples - mere), strugurii cat merele, obtinuti "printr-un procedeu extrem de sigur" la care sunt supuse merele dupa ce au fost culese, astfel incat acestea au instantaneu si gust de struguri.
Semn ca acestea sunt deja populare este ca acestea pot fi deja comandate via Internet, de la GrappleFruits .
Prune si caise, 2 in 1
"Plutos" este denumirea data de oamenii de stiinta unui nou fruct, o combinatie intre prune (plums) si cai