Compoziţiile naturale reapar în tendinţe: lâna, pielea, mătasea sau vâscoza sunt printre preferinţele românilor. Sursa: IKEA
Covoarele sunt unele dintre cele mai la îndemână accesorii pentru a personaliza ieftin o încăpere. „Într-un spaţiu, covoarele sunt percepute ca o ramă de tablou. De aceea, e indicat să fie folosite ca elemente ce delimitează diferite zone ale unei încăperi: de exemplu, în camera de zi, un covor mare poate să încadreze zona de relaxare, unde se găseşte canapeaua, măsuţa de cafea, corpul pentru depozitarea televizorului, dar şi pernele şi jucăriile copiilor”, spune Laurenţia Onea, communication and interior design manager IKEA România.
Forma, în funcţie de cameră
Forma potrivită a covoarelor de pinde foarte mult de cea a încăperii, dar şi de forma zonei pe care vreţi să o încadraţi. „Spre exemplu, în camerele rectangulare, cu suprafeţe mari, puteţi opta pentru covoare cu forme contrastante: ovale sau rotunde, care devin suport pentru zona de relaxare din living sau din dormitor”, adaugă Onea. Pentru camerele cu suprafeţe mai mici, e bine să alegeţi covoare de aceeaşi formă cu a camerei, pentru a economisi spaţiu.
Se poartă pielea, lâna şi mătasea
Contează foarte mult şi materialul din care este confecţionat covorul. Iar această alegere trebuie făcută tot în funcţie de încăperea în care îl amplasaţi.
„De exemplu, pentru baie sau bucătărie veţi avea nevoie de un covor confecţionat dintr-un material uşor de curăţat, rezistent la umezeală şi la aburi, în timp ce în dormitor sau în camera copilului sunt de preferat covoarele moi, din materiale naturale, care dau senzaţia de căldură şi confort la atingere”, mai spune Laurenţia Onea.
Şi designerii companiei Mobexpert spun că, la sfârşitul acestui an, se remarcă o întoarcere către compoziţiile sută la sută naturale.