Există într-adevăr bucătărie românească de mare valoare! Aceasta este sentimentul pe care l-au avut cei care au participat la semifinala primei ediţii a concursului "Bucătarul de Aur al Bucureştiului". Organizat de Centrul de Învăţământ Turistic şi Federaţia Bucătarilor din România, evenimentul a propus o abordare nouă, absolut inedită, a reţetelor tradiţionale româneşti. În acelaşi timp însă, concursul ce se doreşte a fi unul de tradiţie, şi-a propus să aducă gastronomia şi mai aproape de comunitate, astfel încât preparatele culinare să poată face... minuni. La finala concursului, care va avea loc la 1 decembrie, preparatele realizate de bucătari vor fi vândute, sumele obţinute fiind donate Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară (pediatrie) a Spitalului Marie Curie.
Aşa se face că în bucătăria modernă şi generoasă a Centrului de Excelenţă în Gastronomie şi Tehnologie Alimentară - AROMA, nouă bucătari experimentaţi de la unele dintre cele mai importante restaurante româneşti şi-au dat măsura talentului, recompunând în manieră modernă preparate româneşti despre care credeam până de curând că nu se pot metamorfoza.
Conform regulamentului de participare, fiecare bucătar (ajutat de un asistent) a pregătit trei servicii (gustare, fel de bază şi desert), în limita a 90 de minute, pentru două persoane, reţetele fiind la alegerea fiecăruia. Într-o linişte aproape nefirească, concurenţii au oferit un spectacol culinar de excepţie celor care au avut puterea de a rezista până la sfârşit aromelor pe cât de diverse, pe atât de interesant de descoperit.
Juriul tehnic şi de specialitate, format din maeştri în arta culinară (Maria Ginghină, Cornelia Ghişoi, Martin White, Cristina Mardare, Carmela Dragomir, Petronela Ciubotariu şi Irina Hriapca) au punctat concurenţii ca la orice mare consurs gastronomic internaţional. Au fost luate