UPDATE - FOTOGALERIE În urmă cu scurt timp, maestrul Gheorghe Dinică a fost înmormântat în cimitirul Bellu, alături de Maria Tănase şi Grigore Vasiliu Birlic. Aproape o mie de oameni şi-au luat adio de la cel care a fost Gheorghe Dinică.. (GALERIE FOTO)
Spiritul lui Gheorghe Dinică a fost prezent astăzi în Foaierul Teatrului Naţional din Bucureşti prin poveştile şi amintirile sutelor de români veniţi la ultimul spectacol al maestrului. Lacrimi înfundate în batiste sau hohote de plâns nestăpânit au lăsat loc amintirilor din care se năştea un nou Dinică, plin de viaţă şi pregătit să intre în salvarii lui Cadâr sau în extraordinarul rol din "Nepotul lui Rammeau".
A iesit din scenă, ca de obicei, în aplauze. Cerul s-a deschis dintr-o data, lasând razele unui soarele chinuit de noiembrie să-l primească pe Dinică alături de alţi mari actori, într-o piesă specială. "Va fi întâmpinat de Amza, de Bibanu, Caragiu, Cotescu, Cozorici si Stefan Iordache", spunea prietenul de viaţă şi de scenă al regretatului actor, Marin Moraru la slujba de comemorare de astăzi.
"Asta a fost vocatia lui, un razvratit, un nesupus!"
David Ersig este unul dintre primii regizori care au descoperit talentul lui Gheorghe Dinică, fiind totodată şi unul dintre mentorii artistului. "Asta a fost vocaţia lui, un răzvratit, un nesupus! Un talent neobişnuit care a reuşit să concretizeze emoţional tot ce simtim mereu. A fost vocea unei epoci chinuite, mărete şi dureroase în felul ei", a spus David Ersig.
UPDATE, ora 15.40
Sutele de oameni au început să plece din cimitir. „Maestrul s-a dus la ceruri şi acum este printre îngeri. A fost o ceremonie impresionantă“, a spus Maria Râpeanu, în vârstă de 56 de ani. Câţiva bărbaţi încă aduceau dintr-o dubă zeci de coroane de flori cu mesaje de la prieteni. S-a format astfel un munte de flori de aproximativ 2 metri înălţime pe mormântul