Ajunsă în al 11-lea an de apariţie, revista MARAMUREŞUL MEDICAL propune, în nr. 37/septembrie 2009, un sumar amplu, variat reunit din articole/studii semnate de specialişti nu numai din judeţul respectiv, ci şi din restul Ardealului, din Capitală, ba chiar şi de peste hotare. (...)
Publicitate Întâi-stătător al sumarului acestui număr este eseul despre „Etica alimentaţiei“. În care autorul, prof. dr. asoc. Constantin Bogdan (Bucureşti), scoţând în evidenţă riscul artificializării alimentelor prin industrializare (proces în care se folosesc felurite adaosuri potrivnice sănătăţii), combate aberaţiile unor falşi nutriţionişti şi se pronunţă ferm, cu argumente, pentru promovarea unei educaţii alimentare corecte, bazate pe etică, pe vigilenţă, pe corecţie permanentă. În acest context, sunt combătute, între altele, o serie de concepte şi practici neştiinţifice difuzate larg de mass-media, ca şi goana după profitul comercial, care, nu arareori, încalcă etica alimentaţiei. În continuare, dr. Cristian Marge şi prof. dr. Ştefania Kory Calomfirescu (Cluj-Napoca) se ocupă, într-un amplu studiu, de „Factorii de risc în atacul ischemic tranzitor cerebral“. (...)Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. Ajunsă în al 11-lea an de apariţie, revista MARAMUREŞUL MEDICAL propune, în nr. 37/septembrie 2009, un sumar amplu, variat reunit din articole/studii semnate de specialişti nu numai din judeţul respectiv, ci şi din restul Ardealului, din Capitală, ba chiar şi de peste hotare. (...)
Publicitate Întâi-stătător al sumarului acestui număr este eseul despre „Etica alimentaţiei“. În care autorul, prof. dr. asoc. Constantin Bogdan (Bucureşti), scoţând în evidenţă riscul artificializării alimentelor prin industrializare (proces în care se folosesc felurite adaosuri potrivnice sănătăţii), combate aberaţiile unor falşi nutriţionişti şi se pronunţă f