Societatea de alergologie din Franta recomanda precautii suplimentare in cazul vaccinarii impotriva gripei A H1N1 a persoanelor alergice la oua, deorece vaccinurile ar putea contine urme infime de proteine din ou, relateaza Le Point, in editia electronica, citata de Mediafax.
Potrivit unui comunicat emis de Societatea franceza de alergologie, virusurile utilizate pentru fabricarea acestor vaccinuri sunt cultivate pe celule embrionare obtinute din oua de gaina fecundate. In marea majoritate a cazurilor, urmele de proteine de ou pe care vaccinurile le-ar putea contine nu sunt suficiente pentru a produce reactii anafilactice la persoanele alergice la ou, cu exceptia cazurilor de alergii foarte severe.
Totusi, Societatea franceza de alergologie recomanda persoanelor cu o alergie la oua dovedita sa se vaccineze in cadrul unui mediu securizat, care sa permita cercetarea unei sensibilitati fata de vaccin si luarea unor masuri de urgenta adaptate la situatie, daca este necesar.
Societatea de alergologie din Franta recomanda precautii suplimentare in cazul vaccinarii impotriva gripei A H1N1 a persoanelor alergice la oua, deorece vaccinurile ar putea contine urme infime de proteine din ou, relateaza Le Point, in editia electronica, citata de Mediafax.
Potrivit unui comunicat emis de Societatea franceza de alergologie, virusurile utilizate pentru fabricarea acestor vaccinuri sunt cultivate pe celule embrionare obtinute din oua de gaina fecundate. In marea majoritate a cazurilor, urmele de proteine de ou pe care vaccinurile le-ar putea contine nu sunt suficiente pentru a produce reactii anafilactice la persoanele alergice la ou, cu exceptia cazurilor de alergii foarte severe.
Totusi, Societatea franceza de alergologie recomanda persoanelor cu o alergie la oua dovedita sa se vaccineze in cadrul unui mediu securizat, care sa permit