Banca Transilvania are un actionar nou, International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, care va detine astfel 3,62% din capitalul social al BT, se arata intr-un comunicat al bancii, remis Bursei de valori. Conform notificarii primite de banca, reprezentantii IFC au decis sa converteasca in actiuni obligatiunile in valoare de 20 mil. USD, pe care International Finance Corporation le are la Banca Transilvania, din anul 2005.
Pretul de conversie (1,5049 lei/actiune) reprezinta media dintre pretul zilnic maxim si minim al actiunilor Bancii Transilvania, pondere stabilita in functie de volumul zilnic de tranzactii, aferent celor 90 de zile in care Bursa de Valori Bucuresti a fost deschisa pentru tranzactionare.
Alaturi de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care este actionarul semnificativ al BT, International Finance Corporation se inscrie printre partenerii strategici ai Bancii Transilvania care a beneficiat pana acum, din partea IFC de 6 programe de finantare. La acestea se adauga cele 50 de milioane de euro pe care BT i-a primit de la IFC, pentru continuarea sprijinirii sectorului medical din Romania.
In 2009, investitiile acestei institutii financiare au totalizat 15 miliarde USD, investitii care au constat in capital directionat catre tarile aflate in curs de dezvoltare. Banca Transilvania are un actionar nou, International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, care va detine astfel 3,62% din capitalul social al BT, se arata intr-un comunicat al bancii, remis Bursei de valori. Conform notificarii primite de banca, reprezentantii IFC au decis sa converteasca in actiuni obligatiunile in valoare de 20 mil. USD, pe care International Finance Corporation le are la Banca Transilvania, din anul 2005.
Pretul de conversie (1,5049 lei/actiune) re