Oraşul este unul al contrastelor care nu încetează să impresioneze prin arhitectura sa
Un oraş plin de contraste, Sankt Petersburg, impresionează atât prin detaliile arhitecturale variate, cât şi prin stilul de viaţă al localnicilor.
Sankt Petersburg, cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, a fost fondat de Ţarul Petru cel Mare, în 1703, iar în ziua de astăzi este considerat un important centru cultural european. Centrul oraşului este unul dintre siturile protejate de UNESCO, parte a patrimoniului universal.
Una dintre cele mai impozante clădiri ale oraşului este Palatul de Iarnă, astăzi sediul Muzeului Ermitaj, cel mai faimos muzeu ce deţine una dintre cele mai bogate colecţii de artă vest-europeană.
Oraşul palatelor
Sankt Petersburg este renumit pentru numărul impresionant de reşedinţe imperiale aflate în lista patrimoniului universal. Dacă aţi ajuns în "oraşul palatelor", trebuie să vizitaţi marele Palat de la Peterhof şi fântânile în cascadă pe care le deţine, dar şi Tarskoe Selo cu Palatele Ecaterina, Alexandru şi Pavlovsk.
Cea mai mare parte a Peterhof-ului şi a Tarskoe Selo-ului au fost restaurate după bombardamentul trupelor germane, astfel au recâştigat strălucirea de care se bucurau în trecut.
Aflaţi în Piaţa Senatului, veţi putea admira cel mai cunoscut simbol al oraşului, statuia ecvestră a lui Petru Cel Mare,cunoscut sub numele de Călăreţul de Aramă. Statuia este cea mai importantă operă a sculptorului francez Etienne Maurice Falconet.
O altă statuie impunătoare este Monumentul Ţarului Nicolae I, care este singura statuie ecvestră cu două puncte de sprijin, picioarele din spate ale calului.
Pentru cei care vor să facă shopping, trebuie să ştie că până şi clădirile care sunt ocupate de comercianţi sunt locuri cu o istorie în spate. Palatul Comercianţilor de pe Nevsky Prospekt, proiecta