Municipiul Cluj-Napoca a găzduit, între 23 şi 24 octombrie a.c., a 12-a Reuniune româno-maghiară de Oncopediatrie. Întâlnirea a prilejuit două „premiere“. Prima: datorită demersurilor întreprinse de Societatea Română de Oncohematologie Pediatrică (SROHP) pe lângă Societatea Internaţională de Oncologie Pediatrică (SIOP) şi la UMF „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca, lucrările s-au desfăşurat sub egida acestor prestigioase instituţii. (...)
Publicitate Cea de-a doua: participanţii tradiţionalei reuniuni bilaterale au avut plăcuta surpriză de a constata prezenţa şi a unor oaspeţi din Bulgaria, Cehia, Serbia şi SUA, ceea ce a permis creşterea nivelului dezbaterilor. În acest context, s-a putut constata că în ţările prezente s-au făcut progrese semnificative în domeniul Oncopediatriei, constând, în mod deosebit, în introducerea, în terapia oncologică pediatrică, a transplantului medular şi de celule stem, şi a posibilităţilor tehnice de investigaţie (exemplu: CT, IRM, PET-CT). Ar mai fi de remarcat faptul că lucrările s-au desfăşurat în limba engleză, ca şi numărul important de comunicări pentru acest tip de manifestări – 46, din care 40 susţinute în plen, în cele două zile. (...)Articolu integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală. Municipiul Cluj-Napoca a găzduit, între 23 şi 24 octombrie a.c., a 12-a Reuniune româno-maghiară de Oncopediatrie. Întâlnirea a prilejuit două „premiere“. Prima: datorită demersurilor întreprinse de Societatea Română de Oncohematologie Pediatrică (SROHP) pe lângă Societatea Internaţională de Oncologie Pediatrică (SIOP) şi la UMF „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca, lucrările s-au desfăşurat sub egida acestor prestigioase instituţii. (...)
Publicitate Cea de-a doua: participanţii tradiţionalei reuniuni bilaterale au avut plăcuta surpriză de a constata prezenţa şi a unor oaspeţi din Bulgaria, Cehia, Serbia şi SUA, ceea ce