"La cinci dimineaţa, în frig, când mergeam în cizme de cauciuc spre şantierul CET Sud din Berceni, glasul fostei mele diriginte din timpul liceului era ca sarea pe o rană deschisă". Diriginta era doamna Pavnotescu care încerca să-l convingă pe tatăl lui Mircea Geoană să nu facă din prezidenţiabilul PSD de astăzi un ...inginer. Sursa: Mediafax
Aşa îşi povesteşte candidatul PSD tinereţea pe şantierele patriei, înainte de 1989. Relatarea este inclusă într-o carte autobiografică pe care liderul PSD a lansat-o astăzi, la Braşov, în plină campanie electorală, în tentativa de a câştiga ceva capital de imagine şi din postura inedită de scriitor.
"«Nu-l daţi la Politehnică, e păcat de el, domnul Geoană! Lui Mircea i-ar prii mai degraba ceva umanistic.» (...)Tatăl meu ştia cât de mult o preţuiam pe distinsa doamnă Pavnotescu, dar nu s-a lasat înduplecat de pledoaria dânsei", povesteşte "scriitorul" Mircea Geoană, într-un pasaj publicat pe site-ul Editurii Nemira, unde a apărut cartea.
"A luat, prin eliminare, lista posibilelor facultăţi, împreună cu mine şi cu mama. Medicina nu mă atrăgea. La Drept era o concurenţă acerbă. După specializările umaniste, spre care trăgeam eu, aveam foarte puţine şanse să rămân în Bucureşti", continuă acesta relatarea destinului care l-a condus către prima sa meserie-aceea de inginer, expert în mecanica fluidelor.
Mircea Geoană mai spune că atunci când a scris cartea a încercat să iasă din haina de om politic, dorinţa sa fiind aceea de redacta un roman, din postura de "tată, fiu, soţ şi prieten". Scopul este acela de a arăta faţa umană a personajului politic, mai susţine candidatul PSD pentru Palatul Cotroceni.
Romancierul-tată, fiu şi soţ mai afirmă că volumul intitulat "Încredere" se vrea a fi un exerciţiu de sinceritate, fără menajamente. El spune că vrea să le transmită cititori