Heineken Romania, unul dintre cei mai mari jucatori ai pietei de bere si producatorul brandurilor Ciuc si Golden Brau, a incheiat recent un parteneriat cu filiala locala a companiei franceze Soufflet, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de malt din orz, dupa ce a inchis in urma cu o luna sectiile de productie a maltului pe care le detinea pe plan local.
"Am incheiat un parteneriat cu filiala locala a producatorului de malt Soufflet in urma caruia acesta ne va furniza o parte din maltul necesar fabricilor noastre", a declarat Jan Derck van Karnebeek, directorul general al Heineken Romania, companie care a rulat anul trecut afaceri de peste 225 mil. euro. El a refuzat sa ofere mai multe detalii cu privire la acest parteneriat.
Reprezentantii filialei locale a producatorului olandez de bere Heineken au inchis la jumatatea lunii octombrie a acestui an sectiile de malt de la Hateg, Craiova si Miercurea Ciuc, disponibilizand 61 de angajati. Reprezentantii companiei motivau atunci aceasta decizie prin faptul ca sectiile de malt aveau costuri foarte mari, eliminate acum prin achizitia de malt, in totalitate de la furnizori, atat din Romania, cat si din UE. Reprezentantii companiei nu au dezvaluit insa la acel moment numele furnizorilor.
Investitie de 60 mil. euro
Soufflet este prezent pe plan local prin intermediul filialei Soufflet Malt Romania din 1998, operand pentru o perioada indelungata in cadrul unor facilitati de productie inchiriate - o parte dintre ele detinute de Ursus Breweries, producatorul berii Timisoreana. Francezii au anuntat intentia de a investi intr-o noua fabrica de malt la Buzau din toamna anului 2007, constructia acesteia fiind demarata in acelasi an.
Fabrica de malt urma sa aiba, potrivit declaratiilor de atunci ale reprezentantilor companiei, o capacitate de productie maxima anuala de circa 100.000