A gasi "arca" in carul cu fân inseamna a mirosi iarba uscata de acasa, tesând-o in punct persan, la strada, intr-o galerie de pe Calea Victoriei. Este aranjamentul expozitional de dincolo si din afara Galeriei Galateea, care a tinut de la Sf. Dumitru la Sfintii Arhangheli. A fost un proiect dedus dintr-un vis mai amplu al artistei "fibrei" Dorina Horatau, acela de a da valoare plastica firului ierbii din curtea parinteasca. Remarcabila a fost invelirea intrarii si vitrinei cubului galeriei cu un covor gros si cu asize de fân tuns in perie.
Prin tot ce elaboreaza, ca pedagog si animator al expozitiilor universitare, ori ca prezenta eminenta a manifestarilor nationale in artele decorative, Horatau ne-a convins ca are simtul deciziei si al rigorii. Din capul locului, termenul generic de "decorativ" este spulberat in intelesurile lui de confort casnic, de repaos si de categorie a loisirului. Arta textila, care este punctul de pornire al artistei, se dovedeste un teritoriu autentic al experimentului, cel de soi bun, nu cel demolator si derizoriu. Caci exigentele tehnologice mentin echilibrul valorilor spre "clasic-modern". Cercetarile texturale ale artistei nu sunt pure hazarduri ale materiei in expresivitatile ei involuntare. Instalatiile concepute de Horatau au tonus ideatic si surprize formale, pe lânga toata starea de receptare poetica a celor mai umile deseuri texturale. Apoi, proiectele ei expozitionale au suflu ambiental, cu vectori de crestere seriala.
Expozitia Atitudine/ Spatiu din 2005, de la Galeria Orizont, arata astfel, adica un laborator de inalte tehnologii artistice, din texturi si contexturi grafico-picturale-materice. Solicitarea vizuala si bogatia tactila depaseau parametrii obisnuiti ai unei expozitii si te introduceau in seriozitatea unui laborator de cercetare aplicat. Era, de fapt, a patra manifestare a ambienT arT grup, adica Dorina