Mai bine de o mie de oameni au aplaudat îndelung în momentul în care sicriul în care era actorul Gheorghe Dinică a fost scos din Teatrul Naţional. Câteva sute asisteaseră până atunci la slujba de înmormântare, ţinută în foaierul Sălii Mari a TNB. Alte câteva sute se adunaseră în faţa teatrului.
Încă de azi diminează admiratorii actorului au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Gheorghe Dinică. Foarte mulţi tineri, dar şi oameni bătrâni s-au închinat la căpătâiul actorului abia stăpânindu-şi lacrimile.
Alaiul actorilor veniţi să-şi petreacă colegul era şi el foarte numeros. Ion Caramitru, Mitică Popescu, Manuela Hărăbor, Marin Moraru, Mircea Albulescu, George Mihăiţă, Vladimir Găitan, Mihai Călin, Gheorghe Visu, Alexandru Papadopol au apărut rând pe rând şi au încurajat-o pe soţia lui Gheorghe Dinică, Gabriela. Au venit de asemenea poetul Mircea Dinescu, fostul fotbalist Rică Răducanu, bunul prieten al lui Dinică, Nelu Ploielteanu, dar şi oameni politici ca Theodor Paleologu sau fostul preşedinte Ion Iliescu. Acesta din urmă a stat două ore în picioare lângă sicriu, consolând-o pe Gabriela Dinică.
La ora 13.00, un sobor de preoţi de la Biserica Icoanei a venit la TNB şi a oficiat slujba de înmormântare. Au urmat câteva discursuri ale colegilor lui Dinică. "Limba română nu poate oferi atâta bogăţie cât a oferit Gigi Dinică culturii române. S-a sfârşit un ciclu. Nu ducem la cimitir un om obişnuit, ducem un geniu", a spus actorul Ion Caramitru. Marin Moraru l-a numit pe Dinică "frate de suflet", amintindu-şi de perioada de debut a actorului, în care petrecea ore întregi în fiecare zi pregătindu-se pentru roluri. "Acum a ales nemărginirea", a încheiat Marin Moraru. Cineastul David Esrig, prezentat de Marin Moraru, drept "regizorul şi mentorul" lui Gheorghe Dinică, l-a descris pe actorul dispărut ca fiind "un răzvrătit". "Dinică a fost un fanatic. Teatr