Dosarul căutătorilor de comori s-a amânat din nou, pentru că o avocată a lipsit „din motive medicale”. Grupul de hunedoreni acuzat de implicarea în furtul şi traficul comorilor dacice este judecat de patru ani la Tribunalul Hunedoara.
Citeşte şi: Hunedoara: De frica braconierilor, descoperitorul comorii dacilor a rămas în anonimatHunedoara: PORTRET - Vladimir Brilinsky, ultimul dac din Munţii Orăştiei (VIDEO)
Cei 12 hunedoreni cercetaţi pentru furtul şi traficarea unor tezaure dacice descoperite în siturile arheologice din Munţii Orăştiei, în valoare de aproximativ şase milioane de euro, au fost aşteptaţi astăzi să îşi spună ultimul cuvânt înainte ca instanţa să delibereze asupra unei sentinţe în dosarul "comorilor dacice". La fel ca în precedentul termen, când înainte de a intra în sala de judecată unul dintre hunedorenii judecaţi şi-a concediat avocata iar procesul nu a mai putut avea loc, astăzi cauza a fost din nou amânată. „Unul dintre avocaţi a lipsit din sala de judecată, din motive medicale, iar cum asigurarea asistenţei juridiceă este necesară, instanţa a acordat un nou termen de judecată în acest dosar. Procesul va fi reluat pe data de 20 noiembrie. În cazul în care apărătorul nu se va putea prezenta la viitoarea înfăţişare, inculpatul va fi reprezentat de un avocat din oficiu”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Mirajul comorilor i-a trimis în instanţă
În ultimii cinci ani, câteva zeci de persoane au fost cercetate pentru furtul şi traficarea unor tezaure de comori din vremea regilor daci, descoperite ilegal cu ajutorul detectoarelor de metale, în siturile arheologice ale Munţilor Orăştiei. Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Din cauza volumului mare de lucru, anchetatorii au împărţit cercetarea în mai multe dosare.
Primii br