Actori şi oameni obişnuiţi şi-au luat adio, cum s-au priceput, de la maestrul Gheorghe Dinică. Aproximativ 1.000 de persoane au fost prezente, ieri,la Cimitirul Bellu, unde actorul a fost înmormântat cu onoruri militare. (GALERIE FOTO) Deşi Aleea centrală şi Aleea Artiştilor au fost împânzite de oameni, puţini dintre cei prezenţi au venit, de fapt, să-i aducă un ultim omagiu pios maestrului.
Artiştii mor, televiziunile bocesc,
de Petre Barbu
Citiţi şi:
Dinică a fost înmormântat în cimitirul Bellu
„Gheorghe Dinică a fost un om bun şi frumos“
Dinică, în roluri memorabile PRO TV-ul a cumpărat moartea lui Dinică
Bucureşti: Rămas bun, Dinică! VIDEO Dinică, vegheat de prieteni Actorii timişoreni deplâng moartea maestrului Gheorghe Dinică
Câteva sute de persoane s-au adunat la Bellu chiar înainte de sosirea cortegiului funerar, iar „audienţa“ părea desprinsă din unele filme la care Dinică a adus contribuţia geniului său: gură-cască, obişnuiţi ai înmormântărilor „celebre“, bunici cu nepoţi, cerşetori şi chiar hoţi de buzunare.
Îmbulzeală printre morminte
Cortegiul funerar a intrat în cimitir în jurul orei 14.30, în aplauzele „spectatorilor“, care s-au îmbulzit şi mai tare pentru a vedea mai bine ultima „reprezentaţie“.
„Eu n-am văzut, vreau să văd!“, vocifera o doamnă de vârsta a treia, încercând să-şi facă loc în mulţime. „Să nu călcăm pe morminte! A, stau chiar pe mormânt. Ei, Dumnezeu să mă ierte!“, a spus o altă bătrână, cocoţată pe o piatră funerară.
În toată învălmăşeala, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost scos din maşină. Un soldat ducea crucea pe care era trecut numele maestrului, iar actorii Denis Şerban şi Cătălin Căţoiu îl urmau, purtând o coroană.
Alţi şase militari duceau sicriul, în urma căruia s