Dacă investiţia nu va fi gata în septembrie anul viitor, Uniunea Europeană va retrage banii Lucrările la staţia de epurare ar trebui să fie terminate în septembrie 2010, dar sunt întârziate cu aproape două luni. Constructorul se plânge că trebuia să primească până pe 12 octombrie toate proiectele şi amplasamentele.
Mai sunt 10 luni până la finalizarea lucrărilor, din care patru de iarnă, iar constructorul are temeri că nu le va putea finaliza. A organizat şantierul, a adus utilajele, dar spune că nu poate lucra. „Suntem pe locul unde trebuia să demarăm nişte lucrări, de pe 12 octombrie, când trebuia să primim amplasamentul. În plus, din cele 16 obiecte ce compun acest obiectiv, avem proiectele doar pentru cinci. Se pune întrebarea când vor veni şi celelalte, pentru că termenul este extrem de scurt“, ne-a declarat Viorel Bârceru, şeful de şantier.
Responsabilii dau vina unii pe alţii
Întârzierile au apărut, întrucât nimeni nu a sesizat că inspecţia în construcţii nu acceptă un proiect făcut de o firmă străină. Aşa că a fost nevoie de o reproiectare. „Nu e o situaţie din care să nu se poată ieşi. S-a ajuns în situaţia asta, cred eu, din considerentul că de multe ori se lasă pe mâine ce se poate face astăzi“, a spus Lucian Ursa, managerul de proiect. Potrivit beneficiarului- firma de apă canal- de vină sunt consultantul şi constructorul.
“Consider că s-a făcut prea multă vâlvă pentru nimic. Faptul că o parte din documentaţie nu s-a predat este vina consultantului şi a proiectantului, dar, de partea cealaltă, nici lucrările şi documentele pe care trebuia să le prezinte constructorul n-au fost înaintate la timp. Este uşor să aruncăm vina unii pe alţii”, a precizat Ilie Pisoi, directorul general al societăţii de apă-canal. Totul se întâmplă într-un oraş care nu a avut niciodată staţie de epurare şi care deversează, lunar, direct