În urma înţelegerii survenite între cei doi producători, aceştia au ajuns la un acord pentru a încheia toate litigiile existente, inclusiv acuzaţiile privind practicile monopoliste şi problemele privind licenţele.
Într-un comunicat dat publicităţii de oficialii AMD se precizează că Intel va plăti AMD 1,25 miliarde dolari, compania acceptând să respecte anumite reguli legate de libertatea pieţei de microprocesoare. Companiile vor beneficia de drepturi de brevet în cadrul unui nou acord pe cinci ani şi au renunţat la orice plângere legată de violarea contractului din acordurile prcedente, urmând să îşi îndrepte atenţia spre dezvoltarea de noi produse şi tehnologii. Dirk Meyer, CEO al AMD, a precizat că prin această înţelegere se încearcă restabilirea unei relaţii între cei doi producători, care va deschide o cale spre transformarea modului în care se operează în această industrie, admiţând însă că această schimbare nu se va face extrem de rapid. La rândul lor, oficialii Intel au precizat că AMD va retrage, în urma acestei înţelegeri, toate acuzaţiile formulate în justiţie - inclusiv în litigiul nefinalizat care se judecă la Curtea de Justiţie din Delaware sau în cele două cazuri rămase deschide în Japonia.
Conflictul dintre cei doi producători are o lungă istorie. Cu o largă experienţă pe piaţa procesoarelor, Intel şi AMD au semnat un acord de schimb de tehnologii, în 1982, ca furnizori de microprocesoare ai IBM. În 1995, AMD şi Intel - în urma unui acord - obţin drepturi comune asupra design-ului x86, arhitectura de bază a microprocesoarelor pentru PC-uri. Înţelegerea s-a deteriorat însă, din pricina concurenţei acerbe şi din cauza încercărilor de a obţine exclusivitate asupra procesoarelor. AMD, numărul doi pe piaţa microprocesoarelor, a acuzat Intel de concurenţă neloială şi de încălcarea licenţelor, intentând în acest scop mai procese atât în Stat