Am scris pe HotNews.ro un articol despre distributia buletinelor de vot in strainatate si au aparut imediat comentarii. Ele sunt 600.000 pentru referendum si 600.000 pentru alegerile prezidentiale. In 294 de sectii de vot, suplimentate fata de alegerile anterioare, adica cele europene.
Incepand cu 2007 am urmarit atent desfasurarea alegerilor in strainatate. Daca presa vrea sa manipuleze si sa foloseasca revoltele - indreptatite sau nu - ale reprezentantilor asociatilor de romani din diaspora impotriva autoritatilor e treaba ei. Si o face.
Imi amintesc prin 2007 cum anumiti lideri de asociatii din Spania si Italia - suparati pe MAE ca i-au pus sa restituie niste bani locati pe niste proiecte care fusesera altfel cheltuiti - contactau in disperare presa sa parasca proasta organizare a alegerilor in strainatate, faptul ca nu sunt suficiente sectii de vot, ca sunt cozi, ca romanii se inghesuie sa voteze.
Apoi am fost prin Italia - Roma, Milano, Torino - in noiembrie 2007, inainte de votul la referendumul pentru votul uninominal. Consulatele romanesti erau pregatite, insa romanii pe care i-am intalnit pe-acolo nici nu aveau habar despre referendum si nici nu-i interesa.
In noiembrie anul trecut, 2008, am fost la Bruxelles sa scriu despre desfasurarea alegerilor de-acolo, din colegiul pentru diaspora. Am plecat dezamagita dupa dialogul cu oamenii
Citeste restul materialului si comenteaza pe Menaru. Am scris pe HotNews.ro un articol despre distributia buletinelor de vot in strainatate si au aparut imediat comentarii. Ele sunt 600.000 pentru referendum si 600.000 pentru alegerile prezidentiale. In 294 de sectii de vot, suplimentate fata de alegerile anterioare, adica cele europene.
Incepand cu 2007 am urmarit atent desfasurarea alegerilor in strainatate. Daca presa vrea sa manipuleze si sa foloseasca revolte