* eşti elev, vrei să îţi faci un viitor, însă ai tăi au o situaţie financiară care te dezavantajează * "Obiectiv Junior" îţi prezintă câteva din posibilităţile pe care le ai la îndemână pentru a beneficia de o bursă
în ţară sau în străinătate
Cât de mult sunt ajutaţi elevii români în ceea ce priveşte domeniul educaţional? Beneficiază de oportunităţi ori programe speciale astfel încât să se bucure de o dezvoltare pe măsura lor? Acestea au fost principalele întrebări la care am vrut să răspundem atunci când am început documentarea acestui articol.
Bani de liceu de la guvern
Guvernul vine în ajutorul elevilor care nu au suficiente posibilităţi financiare cu programul "Bani de liceu". Elevii care învaţă la zi şi provin dintr-o familie al cărei venit pe membru este lunar de maxim 150 de lei pot beneficia de o bursă de 180 de lei. La începutul fiecărui an mii de elevi aplică pentru această bursă. Printre criteriile de eligibilitate se numără şi media generală, alegerea beneficiarilor făcându-se în ordine descrescătoare, în funcţie de medie. Anul acesta, 1.583 de elevi brăileni au fost acceptaţi în cadrul acestui program naţional de protecţie socială.
"Este un lucru de admirat faptul că cineva cu putere financiară vrea să investească în viitorul tinerilor din şcoala românească"
Fundaţia "Dinu Patriciu" reprezintă unul dintre ajutoarele principale ale elevilor români. Prin programul "Inventează-ţi viitorul", fundaţia oferă 5.000 de burse în valoare de 200 lei pe lună fiecare pentru elevii de liceu şi 500 de burse în valoare de 300 lei pe lună pentru studenţi. Elevii care vor să investească în propriul viitor, dar condiţia financiară nu le permite, pot aplica pentru o astfel de bursă. Astfel, tinerii înscrişi într-o unitate de învăţămînt la zi şi având o medie generală mai mare de 9, iar la purtare nota 10, pot spera la un astfel de ajutor. De a