Cu toţii am auzit de "faimoasele" burse sociale şi de cât de bine ar face ele elevilor români. Realitatea este însă cu totul alta. Într-adevăr, orice bani din partea statului sunt bineveniţi pentru cei aflaţi în situaţii nu tocmai "roz", aşa că aş fi ipocrită să spun că resursele de la bursele sociale nu ajută absolut deloc elevii nevoiaşi. Însă nici sprijin în totalitate, aşa cum exagerează mulţi, nu le oferă.
Din păcate, limitele de venituri abia dacă acoperă un sfert din nevoile unui copil. Vă daţi seama? UN SFERT!!! Puneţi-vă în locul lor. Imaginaţi-vă cum aţi fi obligaţi să trăiţi lunar, voi şi părinţii voştri, din 630 de lei (aceasta, desigur, dacă nu aveţi vreun frate/soră). La cum aţi fi obligaţi să suportaţi injuriile colegilor voştri care nu vă înţeleg situaţia materială, la cum aţi tânji după diverse lucruri care acum vi se par normale şi la care rămâneţi perplex când auziţi că "x-ulescu", de exemplu, nu are calculator ... Acestea sunt luxuri pentru ei, luxuri la care nici măcar nu îndrăznesc să viseze. La toate cele de mai sus adăugaţi banii pentru mâncare, haine, rechizite, facturile de la lumină, gaz, televizor etc. şi unde mai pui toate fondurile posibile şi imposibile date de şcoală, toate concursurile la care mulţi îşi rateză şansa să participe pe motiv că nu au suficienţi bani să plăteasă taxele de înscriere?
Terifiant, nu?Acum, gândiţi-vă că mulţi elevi nu beneficiază de bursă, pe motiv că părinţii lor au 2 ha jumate de pământ, neinteresând pe nimeni că acel pământ nu aduce resurse familiei. Şi chiar dacă ar aduce ar fi pe o periodă scurtă de timp, mai exact 1-2 luni. Plus că, din câte m-a învăţat pe mine profesoara de biologie, nicio plantă şi niciun copac nu rodesc iarna. Prin urmare, această familie ar trebui să se descurce pe timpul anotimpului friguros "din te miri ce şi mai nimic" Da! Iarna pe care noi o aşteptăm cu atâ