Monumentul istoric unde a filmat Victor Rebengiuc a fost lăsat în paragină. În 1976 , regizorul Dan Piţa a turnat filmul „Tănase Scatiu“ într-un conac oltenesc care, între timp, a ajuns în paragină. Pentru localnici, însă, imobilul nu are mare valoare. Conacul de la Coţofenii din Faţă – Dolj a fost ridicat acum 200 de ani. Uitat de oameni, părăginit de trecerea timpului, imobilul pare că stă să cadă. Pentru că locul şi conacul se asemănau atât de mult cu cele descrise de Duiliu Zamfirescu, regizorul Dan Piţa le-a ales, în 1976, pentru a filma ecranizarea romanului „Tănase Scatiu“.
Oamenii din sat spun că actorii, între care şi Victor Rebengiuc, au fost impresionaţi de frumuseţea locurilor. Aproape trei luni, cât au durat filmările, unii dintre ei au ales să se odihnească peste noapte chiar în conac. Mihai Călduşu, de 80 de ani, spune că a crescut în curtea conacului, iar mama şi bunica lui au fost servitoare acolo. „Eu eram copil atunci, dar îmi aduc aminte cum arăta totul, ştiu fiecare colţişor şi acum . Nu îmi vine să cred cum arată după atâţia ani. În 1976 a venit un regizor de la Bucureşti şi a realizat un film aici. Îmi aduc aminte că Victor Rebengiuc a jucat în film“, povesteşte bătrânul.
Pe lista monumentelor istorice din 2004
Casa boierească este ca un labirint: multe încăperi în care te poţi pierde, fără uşi sau ferestre. Zidurile groase sunt intacte. Beciul adânc de şase metri şi-a păstrat aspectul de altădată şi nu trebuie decât consolidat. De cum pui piciorul în sala de mese simţi răcoarea, asta şi pentru că se găseşte în apropierea pivniţei. Aici serveau boierii masa plină cu bucate alese, pe timp de vară. Acum nu poţi ignora mirosul de fecale, pentru că între timp sala a devenit un fel de WC public. Cei care-şi duc animalele la păscut, în apropierea casei boiereşti, se refugiază aici