Schimbarile climatice au inceput, saptamana trecuta, sa schimbe oficial lumea. Si daca ecologistii spun ca incalzirea globala poate fi inversata incalzindu-ne cafeaua in loc sa facem una noua si mancand salata in loc de friptura, evenimentul petrecut pe 3 noiembrie este ireversibil.
3 noiembrie 2009 va ramane in istorie drept ziua in care incalzirea globala a devenit religie, Al Gore fiind recunoscut probabil ca profet, iar lobby-istii verzi, apostoli.
Este vorba de ziua in care credinta in schimbarile climatice a fost ridicata la acelasi nivel cu credinta intr-o divinitate, iar reciclatul a devenit o practica religioasa. Totul multumita unui judecator britanic care a decis in favoarea unui britanic concediat din cauza conceptiei ecologiste.
"Credinta in schimbarile climatice provocate de om si in obligatiile morale care rezulta din acestea ar putea, daca sunt respectate cu adevarat, sa fie o credinta filosofica in baza Legilor privind religiile si credintele adoptate in 2003", a motivat judecatorul, informeaza The Economist.
Potrivit judecatorului, convingerile ecologiste merita aceeasi protectie ca si cele religioase, decizia lui urmand sa asigure de acum inainte, prin lege, siguranta ideilor verzi ale unei persoane la locul de munca.
Cel care a revolutionat credintele este Tim Nicholson (foto), sef al departamentului de sustenabilitate in cadrul unei firme imobilire pana in martie 2008. Nicholson s-a plans judecatorului ca ceilalti directori din firma nu i-au oferit datele necesare pentru a pune la punct un sistem de gestionare a emisiilor de carbon. De asemenea, directorul executiv dispretuia viziunea lui si chiar a obligat un alt angajat sa zboare de la Londra in Irlanda pentru a-i aduce un BlackBerry pe care il uitase acolo, precizeaza Nicholson.
Tim Nicholson si-a construit cazul pe baza l