Un rebel şi un hâtru, a cunoscut toate păturile sociale, însă şi-a asumat responsabilităţi în posturi cheie, când situaţiile de viaţă au cerut-o De mic, imaginaţia i-a fost alimentată de desene animate şi de filmele de aventuri, însă cel mai mult l-a marcat serialul „Toate pânzele sus”. Lui Remus Copil îi mai plăcea să meşterească instalaţii electrice. „Aşa am incendiat şura bunicului, când am vrut să fac o instalaţie de iluminare la deschiderea uşii, dar am folosit o baterie prea mare… Dacă nu era bunica pe fază, făceam o vacă la proţap”, îşi aminteşte Remus Copil.
Fire rebelă, în clasa a VIII-a s-a certat cu părinţii fiindcă nu a dat vrut să dea la liceu şi a plecat cu un prieten în oraşul Victoria, unde a făcut şcoala de operator instalaţii electrice şi a învăţat să trăiască pe cont propriu. „Acolo am descoperit frumuseţi fantastice, precum Vârful Moldoveanu, Sâmbăta se Sus, Mănăstirea Brâncoveanu. Apoi am ajuns pe banii mei, la Combinatul Victoria, unde câştigam enorm, peste 4000 de lei, dar nu realizam atunci asta. După un an am revenit la Târgu Mureş, am făcut liceul şi a urmat armata, unde iarăşi i-am dezamăgit pe părinţi, care vroiau să o fac acasă iar eu am decis să plec la garda prezidenţială, la Bucureşti”, povesteşte Remus Copil.
După o perioadă dificilă, cu lucru în trei schimburi la o întreprindere din Târgu Mureş, a dat examen reuşind, la a doua tentativă, să devină operator imagine la Radio TV Târgu Mureş. „M-am făcut în două zile membru de partid, «achitând» carnetul cu alcool, altfel nu puteam da examen şi după şcoala de operatori TV la Bucureşti, în sfârşit visul meu din copilărie s-a împlinit, îmbinând electronica cu imaginaţia”, spune Remus.
De permanenţă 5 ani, cu Radioul închis de comunişti
În anii 80, pentru ca să nu se mai cheltuiască bani cu deplasarea carelor TV când Ceauşeştii mişcau