A plecat din localitatea chineză Ghuang Zou, cu un contract de muncă, spunându-i-se că-şi va practrica meseria la Brăila, în România. Până atunci nu a auzit de aceste locuri. PROFIL
Născut la 19 aprilie 1985 în Win Gzou , la 30 de kilometri de Shanghai
Studii: Şcoala superioară de meserii tradiţionale
Ocupaţie: Bucătar
Familie: căsătorit, un copil
După terminarea liceului în Shanghai, de unde a primit o diplomă de calificare în domeniul turism-hotelier, s-a înscris la Şcoala Superioară de meserii tradiţionale, specialitatea bucătar.
Această şcoală este de fapt un institut superior, un fel de academie în domenii tradiţionale. După absolvire a lucrat la resturantul hotelului de cinci stele China Hillton din Ţzing Tao. Acolo a auzit de posibilitatea de a pleca în Europa.
Voi nu gătiţi, voi stricaţi mâncarea
Maou Chen a început activitatea la complexul Matteo, la restaurantul chinezesc, imediat ce a ajuns.
„Am adus cu mine câteva ingrediente speciale din China, care dau savoare cu totul deosebită mâncărurilor pregătite. Am descoperit că am şi aici din ce să combin, ca să produc la faţa locului condimentele specifice.
Cum însă mâncarea chinezească are specific aparte, îmi permit să stau de vorbă cu clienţii pentru a înţelege ce anume vor şi astfel să-i fac să le placă bucătăria noastră tradiţională” , ne-a declarat Chen.
Nu este deloc surpins de faptul că tot mai muţi europeni sunt atraşi de bucătăria chinezească.
„ Prima reţetă culinară din lume a fost scrisă în China pe o carapace de broască ţestoasă acum mai bine de 4.000 de ani. Este valabilă şi acum , în ea fiind descris un fel de mâncare tradiţional, făcut din muguri de bambus, orez, colagen de vită şi peşte roşu” , s-a destăinuit tânărul bucătar.
„În şcoală am învăţat d