Executivii de top care si-au pierdut locul de munca sau care vor sa isi schimbe jobul apeleaza de regula la head-hunteri sau la oamenii de afaceri cu care au avut legaturi in mediul de business. O astfel de strategie nu este gresita, dar trebuie completata si de altele, in conditiile in care durata cautarii unui job s-a dublat de la inceputul acestui an.
"Managerii care isi cauta un job vin la head-hunteri si le solicita ajutorul, insa acestia nu au nevoie de CV-uri si nici nu au capacitatea sa le inmagazineze. Headhunterii vor sa cumpere, nu vor sa li se vanda candidati", sustine Adriana Paun, fondator al Top Executive Agency, agentie care ofera servicii de consultanta pentru managerii de top care vor sa-si schimbe jobul sau sa-si gaseasca un loc de munca.
Adriana Paun, cu experienta de peste 16 ani in domeniul resurselor umane si sapte ani in cercetare, a lucrat in Romania, Belgia, Franta si Elvetia. De profesie inginer, Paun a fost director de resurse umane la Orange Romania, Mobistar Belgia, vicepresedinte in departamentul de resurse umane pentru mobilitate internationala la France Telecom si director de recrutare executiva la Schindler. In prezent, locuieste in Belgia si este managing director la firma Paun HR Consult din Bruxelles, care ofera servicii de consultanta in HR.
"Durata cautarii unui job a crescut de la o medie de sase luni la aproximativ 12- 13 luni in 2009, intrucat tehnicile de cautare de job pe care candidatii le-au folosit acum trei ani nu mai sunt adaptate noului mediu pe piata muncii", a precizat Paun, prezenta la un evenintent organizat de ASEBUSS, una dintre cele mai vechi scoli de afaceri de pe piata locala.
In opinia sa, executivii ar trebui sa urmeze cateva reguli simple atunci cand vor sa isi gaseasca un nou loc de munca:
1. Netwoking, networking, networking
Una dintre cele mai frecvente me