Sezonul nunţilor este, oficial, la final. Privind bilanţul, patronii de restaurante nu mai zâmbesc la fel de încântaţi ca în alţi ani. Criza i-a făcut pe tinerii însurăţei mai grijulii cu propriul buzunar, astfel că mulţi dintre ei au renunţat la petrecerile mari, cu mulţi invitatţi, în favoarea unor nunţi restrânse, cu buget mic. Sursa: Stockfood
În restaurantele din provincie, un meniu de nuntă varia, în această vară, de la 120 de lei la 250 de lei de persoană, în funcţie de bunătăţile servite sau cantitatea de vin şi de apă oferite invitaţilor. Cele mai multe restaurante permiteau clienţilor să îşi aducă băuturile alcoolice şi cele răcoritoare, precum şi dulciurile, din afară. Cu o condiţie însă: acestea din urmă trebuiau să vină la pachet cu un certificat de calitate.
Peştele scumpeşte meniul
Un meniu care include o gustare rece, peşte, sărmăluţe, grătar mixt, cu muşchi de vită şi de porc, cotlet de berbec, piept de pui, cârnăciori, o porţie de tort şi cafea, costa 200 de lei, în vară, la Ramada Majestic. Dacă în meniu mai intră câteva specialităţi, cum este un “mozaic de peşte cu sos Pesto”, tariful urcă la 290 de lei de persoană. În preţ sunt incluse şi fructele, alunele şi covrigeii oferiţi invitaţilor.
Tot cu sărmăluţe au fost întâmpinaţi şi clienţii White Horse, care au mai putut degusta un aperitiv, peşte şi o friptură, meniul costând 55 de euro (aproximativ 230 de lei).
Clienţii pot alege între zece tipuri de meniu la Intercontinental, tarifele variind între 51 şi 97 de euro, fără a include băuturile sau răcoritoarele, la fel ca şi în cele două cazuri prezentate anterior. Meniul de 51 de euro (aproximativ 215 lei) include un aperitiv, cu file de hering marinat şi medalion de pui cu ananas, la care se adaugă “păstrăv de munte”, sărmăluţe, ruladă de curcan, o felie de tort, fructe şi cafea. Pentru