O substanta continuta de fasolea alba este in stare sa controleze indicele glicemic (IG) influentat de carbohidratii din alimentatie, din produsele de patiserie si din painea alba, anunta un studiu condus de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Los Angeles, UCLA.
Indicele glicemic (IG) masoara si decide cantitatea de carbohidrati care este eliberata in corpul nostru care asigura cresterea glucozei din sange, informeaza La Stampa.
In cadrul studiului cercetatorii au supus testului 13 voluntari sanatosi cu varsta cuprinsa intre 24 si 44 de ani care aveau indicele de masa corporala cuprins intre 18 - 25 (kg/m2).
Niciunul dintre participanti nu a avut probleme legate de alimentatie, boli gastrointestinale, diabet sau tulburari endocrinologice.
Acestia au fost impartiti in doua grupuri. Acestia au consumat paine alba cu unt si capsule care contineau praf de fasole alba. In urma unei analize s-a descoperit ca substanta continuta de fasolea alba, numita de acestia Phase 2, inhiba enzima digestiva alfa-amilaza, care este secretata de pancreas si saliva si este responsabila pentru descompunerea amidonului in zaharuri.
"Datorita acestui fapt si deoarece IG are o functia de absorbtia glucozei la nivelul intestinului, inhibarea alfa-amilazei ajuta la un indice glicemic scazut", au sugerat cercetatorii.
O substanta continuta de fasolea alba este in stare sa controleze indicele glicemic (IG) influentat de carbohidratii din alimentatie, din produsele de patiserie si din painea alba, anunta un studiu condus de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Los Angeles, UCLA.
Indicele glicemic (IG) masoara si decide cantitatea de carbohidrati care este eliberata in corpul nostru care asigura cresterea glucozei din sange, informeaza La Stampa.
In cadrul studiului cerceta