Proprietarii brandului de conserve din pate Mandy Foods si ai lantului de restaurante fast-food Spring Time, fratii de origine libaneza Mohammad, Hassan si Ahmed Murad, vor investi 4 milioane de euro pentru a deschide o fabrica de preparare a cartofilor prajiti in Roman in cursul anului viitor.
Acestia au mai finalizat insa in prima parte a anului o investitie de noua milioane de euro intr-o fabrica de semipreparate din carne in localitatea Topoloveni, judetul Arges.
Productia celor doua noi fabrici va fi directionata majoritar catre lantul de restaurante Spring Time, dar si catre alte unitati de desfacere din segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele).
"Am cumparat spatiul de productie din Roman, deoarece este o zona cu o productie foarte buna de cartofi. Ambele fabrici urmau sa fie deschise anul acesta, insa, din cauza crizei, finalizarea fabricii din Roman a fost amanata pentru anul viitor", a declarat Hassan Murad, administrator si actionar al grupului de firme care produce brandul Mandy Foods.
El a mentionat ca investitiile de patru milioane de euro vor fi directionate doar catre achizitia de utilaje.
Afaceri de milioane de euro din conserve
Fratii Murad sunt prezenti in industria alimentara locala din anul 2001 si opereaza in prezent unul dintre cei mai mari producatori de conserve de carne, legume si pateuri de pe plan local prin intermediul brandului Mandy Foods.
Ei detin o fabrica de conserve de pate, carne, legume si mixte in comuna Glina din judetul Ilfov (prin compania Glina), o fabrica de conserve din legume si fructe in localitatea Topoloveni, judetul Arges (prin compania Valahia 2002), ambele producand pentru brandul Mandy Foods, dar si o fabrica de sosuri (prin compania Sima Prod) care comercializeaza ketchup, maioneza, pasta de usturoi si remoulade sub brandul Spring Sause. Aceasta este loc