Cand ai pus pe steagul de lupta obrazul, ca sa arati ca propui o Romanie a decentei, nu a mitocaniei, trebuie sa ai puterea sa-ti bagi in sertar, sub cheie, pornirile de-a te acomoda cu terenul adversarului folosindu-i armele. Mai ales ca pe acel teren e altcineva diriginte si efectul poate fi contrar.
Cei care gusta si se orienteaza in functie de atacurile la persoana le vor prefera pe cele perfecte, din sursa batatorita. Nemaivorbind de faptul ca cei care le resping visceral se vor scutura de ele cu dezgust.
Publicul-tinta
Sa pui frau techerghelilor inseamna sa lasi audienta sa te vada cu batista, unghiile taiate si parul curat. Si mai ales cu o limba mai scurta, dar mai infipta in probleme. Astfel va realiza ca oferta electorala nu se reduce la o brosura pe care o reciti ca la serbarea de sfarsit de an. Si categoric, nu la competenta de-a raspunde cu aceleasi arme. Ca talentul poporului roman la injurat e stiut, mai ales ca e nascut poet.
Pentru ca altfel, Crin Antonescu risca sa faca posibila repetarea, pe alte coordonate, a marturisirii facute de Traian Basescu in 2004, in infruntarea cu Adrian Nastase: "poporul roman trebuie sa aleaga intre doi fosti comunisti".
Cui i se adreseaza candidatul liberal? Publicului sau, care il sustine fara rezerve, apoi nehotaratilor, care oscileaza intre a avea incredere in promisiunea altui tip de prestatie si convingerea ca din aceeasi apa si pamant nu se poate croi decat un model.
Dar si celor invinsi de lehamite, cei mai multi. Acestia ar putea sa observe lipsa oricarei inhibitii, fermitate, capacitatea de-a insufla speranta si de-a pune pe rani cate-un pic de rivanol. Calitati pe care Crin Antonescu le are. Insa prin natura definitiei acestui public, el ar putea foarte bine sa vada in persoana liderului liberal un mistocar, un tip ambiguu, care are mai pu