A publicat 17 volume de versuri şi eseuri şi a predat matematica 47 de ani în satul natal. Aurel M. Buricea este prezent în marile dicţionare ale literaturii române
Profil
Născut: 27 octombrie, 1943, Ulmu, judeţul Brăila
Studii: Facultatea de Matematică
Ocupaţie: Scriitor, profesor pensionar
Familie: Căsătorit, un copil
Rigoarea proprie a omului de la catedră şi responsabilitatea se împletesc cu delicateţe printre metafore, axiome matematice şi construcţii poetice în personalitatea lui Aurel M. Buricea.
Pentru scriitorul brăilean, matematica şi poezia dezvoltă corespondenţe, se oglindesc şi se întrepătrund. A predate matematica 47 de ani în satul natal, Ulmu.
“Un dascăl poate să fie semănator al clipei eterne în sufletele elevilor, lumina gândirii din acest fruct sacru nu se va stinge niciodată. Matematica deschide în elev aripile spre culmile cunoaşterii iar acest zbor îl ajută să dezvolte şi cunoaşterea de sine şi descifrarea cosmosului”, punctează scriitorul.
După aproape o jumătate de secol consumat cu trudă, patimă şi dăruire la Şcoala Ulmu, a însămânţat rodul logicii matematicii în atâtea generaţii. Spune că nimic nu egalează pe această lume meseria de dascăl.
A publicat 17 volume de versuri şi eseuri. Ne spune cu mândrie că îşi iubeşte toate cărţile publicate cu excepţia volumului “Clopote de magneziu”, cenzurat la editura Cartea Românească.
“Bucuria mea deplină a fost prezenţa mea în marile dicţionare ale literaturii române. Despre lucrările mele şi-au exprimat opinia aproape o sută de critici literari”, spune scriitorul.
Marea realizare a lui Aurel M. Buricea este prezenţa într-o antologie universală despre matematicieni poeţi, alături de Ion Barbu.
Aurel M. Buricea este membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 1990 şi este prezent în Dicţionarul bibliografic al literatur