Închirierea sălilor de conferinţe ajută hotelurile în criză să câştige mai mult decât o fac spaţiile de cazare. Majoritatea hotelurilor orădene care au trei sau patru stele şi-au realizat săli de conferinţe, după modelul celor din străinătate. „Organizăm periodic conferinţe pentru membrii noştri”, spune Ioan Mintaş, prim-vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.
„Turismul de conferinţe se va accentua în anii următori, pentru că acest tip de întâlniri este tot mai necesar, atât pentru instituţii de stat, cât şi pentru firme şi ONG-uri”, spune Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, fost ministru al turismului.
Sălile de conferinţe, soluţie de criză
Hotelurile care au săli de conferinţe profită din plin de moda acestora. Pe lângă închirierea sălii de conferinţe, ele câştigă din închirierea aparaturii, asigurarea traducerii, dacă este cazul, protocolul din pauze şi servirea mesei, la care se adaugă publicitatea gratuită în media care reflectă evenimentul.
Hotelul Continental Forum este lider la organizarea de conferinţe. „Avem în medie 20 de conferinţe lunar. Se fac rezervări şi cu un an înainte, dacă este un eveniment de amploare”, spune managerul Andrei Pop. Cele mai profitabile sunt conferinţele şi congresele naţionale, transfrontaliere şi internaţionale.
„Avem cinci săli de conferinţe. Ne ajută acest lucru, mai ales acum pe timp de criză”, precizează el. Surpriza lui a fost să constate că weekendul trecut cele cinci săli nu au fost suficiente, iar câteva cereri a trebuit să le refuze. Din închirierea sălilor pentru conferinţe câştigă şi Primăria Oradea, şi Consiliul Judeţean Bihor.
Preţuri pentru închiriatul sălilor
Închirierea unei săli de conferinţă la Hotel Continental Forum Oradea costă între 310