Echipa României a pierdut (6-33) cu selecţionata secundă a Italiei, în urma unui joc în care jucătorii noştri au fost de nerecunoscut. În 1988, echipa de rugby a României câştiga cu 12-3, la Milano, în faţa Italiei. Două decenii mai târziu, „stejarii“ au fost surclasaţi de rezervele-rezervelor peninsularilor. Vă amintiţi de acel 69-0 cu Italia, din 1977? Dar de victoria (12-3) din 1988, obţinută în faţa aceleiaşi echipe, la Milano? Ei bine, timpul a trecut şi nu a lucrat pentru „stejari“.
Italia s-a ridicat, iar sâmbătă, tot la Milano, a cedat greu (6-20) în faţa Noii Zeelande şi a unei asistenţe record de 80.000 de spectatori!
Cu o zi înainte, la Piacenza, a doua selecţionată peninsulară i-a tras de urechi pe „stejari“, aplicându-le o corecţie îngrijorătoare dacă ne gândim că la primăvară trebuie să câştigăm toate meciurile în CEN pentru a ne califica la Cupa Mondială.
S-a gafat ca în curtea şcolii
Meciul cu Italia A a arătat o echipă a României depăşită la toate capitolele, atât pe înaintare - „grămădarii“ au fost greoi, statici, fiind „duşi“ 25 de metri printr-un mol de adversari! -, cât şi pe treisferturi - fără Fercu.
Gafele individuale au făcut diferenţa, italienii marcând eseuri după o margine pierdută pe repunerea noastră (min. 7), prin contraatacuri după ce ai noştri au ratat două pase în faţa buturilor adverse (min. 50 şi 67) şi un balon „a suivre“ la care „stejarii“ au rămas cu gura căscată (în prelungiri).
Ultima încercare a fost una pe care o vezi în curtea şcolii. A şcolii din Anglia, pentru că la noi nu se joacă acest sport în instituţiile de învăţământ.
Grav este că respectivele erori nu le-au făcut numai jucătorii tineri sau debutanţi, ci şi „greii“ din Franţa. Am încasat trei puncte după ce Tincu a jucat balonul de la sol... Dumitraş a trimis în balon