A arbitrat până acum peste 250 de meciuri de la nivel de juniori până la divizie. Speră ca anul viitor să promoveze în primul eşalon de arbitrii şi să „fluiere” în Liga Naţională.
Marius a fost pasionat de sport încă de mic copil. La vârsta de 11 ani a început să joace fotbal la Flacăra Râmnicu Vâlcea (actuala CSM Râmnicu Vâlcea), unde a activat până la absolvirea liceului. În acelaşi timp, urmărea meciurile de handbal de la Polivanentă, lucru care l-a făcut să îţi dorească să practice acest sport. Chiar dacă la Vâlcea nu a găsit încă un băiat cu care să formeze un cuplu pentru a arbitra, tânărul şi-a îndeplinit dorinţa la Piteşti, unde a urmat facultatea. „Îmi doream foarte mult să devin arbitru, asta mai ales pentru că veneam dintr-un oraş cu o tradiţie handbalistică. La Piteşti am format un cuplu cu un coleg de facultate, ne-am înţeles destul de bine”, spune Marius Dănuleţ, care a luat diploma de licenţă cu specialitate în handbal.
Flueraş în lotul de perspectivă
Tânărul arbitru consideră că cea mai frumoasă perioadă din viaţa lui sportivă a fost în primi ani de facultate, pentru că a cunoscut mulţi oameni şi atunci au apărut primele satisfacţii. „Îmi aduc aminte şi acum primul meci pe care l-am arbitrat, în Trivale, pe un teren de bitum din spatele stadionului, la Cupa “1 iunie”. Am avut emoţii, dar m-am integrat destul de bine, având în vedere că eu urmăream la Vâlcea meciurile echipei Oltchim din Sala Sporturilor”, îşi aminteşte Marius. La trei luni după ce a terminat cursurile de arbitru, a urmat prima delegare, la un turneu de handbal feminin junioare II, de la Târgu Secuiesc. După numai un an, a ajuns în lotul de perspectivă al „fluieraşilor” din România. Din păcate, colegul său s-a retras din activitate, fapt ce l-a lăsat pe Marius fără cuplu, aşa că a luat-o de la capăt la Râmnicu Vâlcea. „După ce am terminat masterul