Vampirul, poate cel mai fascinant personaj din "bestiarul" Halloween-ului, a fost reprezentat aşa cum merita pe scena Crossroads Live Club din Roma de Sărbătoarea tuturor sfinţilor. Înainte de concertul din clubul italian, Sonya Scarlet şi colegii săi din trupa Theatres des Vampires ne-au povestit despre sânge şi simboluri, despre Dracula şi Vlad Ţepeş, iar la final le-au transmis fanilor români "bloody kisses".
Jurnalul Naţional: Motto-ul vostru este "In Blood We Lust". Ambii termeni, "blood" şi "lust", sunt arhetipuri şi ambii conţin la rându-le o mulţime de sensuri. Ce înseamnă această sintagmă pentru voi?
Fabian Varesi: E o poveste lungă, care începe prin 1999, când am cântat prima dată în Marea Britanie. Am participat la o întâlnire a "vampirilor" englezi. Era o comunitate foarte activă, organiza concerte şi alte evenimente care aveau vampirismul ca element central, iar concertul la care am cântat noi s-a intitulat "In blood we lust". După câţiva ani, organizaţia s-a desfiinţat, dar ne-am gândit să ducem mai departe numele, folosindu-l ca motto. Am făcut şi un DJ set pe care l-am intitulat la fel. De fapt, sintagma provine de la titlul unei cărţi.
Blood
Despre sânge există multe mituri, este folosit în o mulţime de ritualuri, de la cele păgâne şi până la Euharistia creştină. De asemenea, apare în magie. Cât timp pentru voi simbolismul joacă un rol important, ce mit vi se potriveşte cel mai bine?
Sonya Scarlet: Sângele e viaţă, fiindcă nu putem trăi fără sânge. Este deci căutarea eternităţii, prin intermediul vieţii conţinute în sânge. Văzut în felul acesta, vampirismul este pentru mine foarte seducător şi, de asemenea, are un sens foarte adânc. Această căutare implică ezoterism; căutarea pornind de la sânge este o idee foarte bună.
Acum câţiva ani le-ai oferit fanilor câteva picături din sângele tău,