Lupta pentru putere, după fuga lui Ceauşescu, s-a dus şi prin intermediul Televiziunii Române. Euforia primelor ore după fuga dictatorilor s-a caracterizat printr-o hărmălaie generalizată pe postul naţional de televiziune. Totuşi, au existat şi grupuri care au „lucrat“ organizat. Tot azi în "Adevarul":Ceauşescu, la mila unor oameni amărâţi
Dictatorul a fugit!“, „Libertate“, „Televiziunea e cu noi!“, „Armata e cu noi!“, „Am învins!”. Sunt primele reacţii difuzate de Televiziunea Română, după ce a fost preluată de revoluţionari. În paralel, cu euforia din Televiziune, pe de o parte, Ceauşescu fugea spre nicăieri, iar pe de altă parte, cei care aşteptau ruptura se pregăteau să preia puterea. O putere care nu mai era în sediul CC, ci luase drumul Ministerului Apărării.
În cele două ore şi jumătate de fugă nebună a lui Ceauşescu, de pe sediul CC până la Inspectoratul pentru Protecţia Plantelor Târgovişte, la Televiziune se tranşează totul: se transmite traseul pe care fuge dictatorul, iar noul grup care preia puterea încearcă să-şi consolideze poziţia.
„Călăul poporului nostru e la Titu!“
În primele minute după intrarea revoluţionarilor în studioul 4 al Televiziunii, mesajele erau haotice. Nimeni nu ştia cui să i se subordoneze sau cui să-i dea comenzi. Toată lumea era „la putere”.
În jurul orei 13.45, la mai bine de o oră şi jumătate de la fuga lui Ceauşescu, în hărmălaia de pe postul naţional de televiziune se face un apel la linişte. Vorbiseră Petre Roman şi generalul Mihai Chiţac. Revoluţionarii comentau.
A apărut Ion Caramitru:
Ion Caramitru: „... un moment, un comunicat important... Nicolae Ceauşescu, călăul poporului nostru, se află pe aeroportul de la Titu şi încearcă să fugă. ”
Un civil cu barbă: „ ... după ce a încercat să ţină un discurs populaţiei şi po