Judecătorul ploieştean arestat pentru luare de mită avea legături mai vechi cu interlopul pe care l-a eliberat din arest. Cazul de corupţie de la Ploieşti, în care şeful Secţiei Penale a Tribunalului Prahova a fost arestat, arată una dintre metodele prin care se dă şpagă în Justiţie.
Citeşte şi: Judecător prins cu şpagă de la interlopiŞpagă de 20.000 de euro la judecător, anchetată de DNA Craiova: Judecători interceptaţi de SRIEXCLUSIV Judecătorul vizat de DNA pentru eliberarea ucigaşului cu Ferrari ştie că e urmărit Timişoara: Procurorul-şef aruncat după gratii de Napoleon caută dreptate la Strasbourg
La 5 noiembrie, magistratul Dumitru Rebegea (34 de ani), şeful Secţiei Penale a Tribunalului Ploieşti, era arestat de procurorii anticorupţie. Judecătorul a fost acuzat că ar fi cerut şi primit mită aproximativ 40.000 de euro pentru a-l elibera din arest pe interlopul Sandu Zamfir (35 de ani), zis Austrianu.
O parte din suma de bani a fost trimisă judecătorului de către familia lui Austrianu, prin avocata Viorica Pilică. Austrianu era acuzat de procurori de înşelăciune şi şantaj, fapte comasate din 22 de dosare penale. Fusese arestat la 6 iulie 2009 şi a fost eliberat pe 30 septembrie, prin sentinţa dispusă de un complet al Tribunalului Ploieşti, compus din Dumitru Rebegea şi Adrian Podea.
O Relaţie veche de patru ani
Ziarul „Adevărul“ a descoperit că primul contact între judecătorul Dumitru Rebegea şi clanul lui Sandu Zamfir, zis Austrianu, datează din 2005. Rebegea a fost cel care l-a scăpat de puşcărie pe Lorentz Zamfir, fiul cel mare al lui Austrianu, arestat pentru furt. La 13 martie 2005, Lorentz se afla în centrul Ploieştiului când s-a întâlnit cu un cunoscut. I-a cerut acestuia telefonul mobil pentru că ar fi avut de sunat urgent pe cineva. A apelat şi a plecat cu tot cu telefon. Partea vătămată i-a ceru