O vorbă românească spune că şi tăcerea este un răspuns. În lipsă de argumente, pentru apărarea instituţiei pe care o reprezintă şi, implicit, a persoanei sale, primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a adoptat, mai nou, această metodă de a „răspunde" acuzaţiilor ce i se aduc, cu privire la profanarea mormintelor Cimitirului Ortodox Cernavodă.
Relatam săptămâna trecută povestea şocantă a mormintelor aparţinând bătrânilor şi bolnavilor de la fostul azil al oraşului, peste care s-a trecut cu excavatorul în încercarea ducerii la îndeplinire a unui proiect „măreţ" al primăriţei: casa mortuară. De precizat că principalul beneficiar al lucrării, chiar dacă indirect, este preotul ce slujeşte la biserica din cimitir, şi nu cernăvodenii, aşa cum s-ar putea crede la o primă vedere. Părintele Ştefan Demir va putea să scoată bani frumoşi de pe urma oficierii de înmormântări, pomeni etc, la casa mortuară pe care Primăria, condusă de Mariana Mircea, o va construi în parohia sa. Cu toate acestea, părintele nu a făcut nici cel mai mic gest de slujire a rămăşiţelor pământeşti dezgropate, la doi paşi de biserica în care slujeşte, cu lama excavatorului. Aşa ne-au declarat muncitorii de la faţa locului. Precizăm că l-am contactat telefonic şi pe părintele Demir, însă nu a vrut să stea de vorbă cu noi.
Iniţial, primarul Mariana Mircea ne-a declarat că va face o anchetă administrativă pentru a afla cine se face vinovat de deshumarea cu excavatorul şi chiar a calificat drept „odios" faptul că nimeni, nici chiar preotul, nu a avut o reacţie omenească vizavi de ceea ce s-a întâmplat cu mormintele amărâţilor de azil, care au fost practic smulşi din pământ cu utilajul. Atitudinea de atunci a primăriţei a avut, în mod clar, scopul de a se disculpa de faptul că nici măcar nu s-a deranjat să vadă şantierul din care au fost scoase oase umane.
Pe repede înainte, peste cadavre @