Decizia angajatilor Metrorex de a intra in greva pe termen nelimitat i-a determinat pe salariatii companiilor de top aflate in Piata Charles de Gaulle si zona Pipera, doi din principalii poli de business ai Capitalei, sa se orienteze catre alte mijloace de transport, cat timp metroul bucurestean va fi oprit din circulatie.
“Circul zilnic cu metroul. Atat timp cat va fi oprit metroul, din cauza grevei, o sa merg la serviciu cu motocicleta. Locuiesc in Piata Muncii si, in mod normal, nu ar trebui sa fac mai mult de 20-25 de minute pana la serviciu, biroul meu fiind chiar in Piata Charles de Gaulle. Ma astept insa ca maine (n.red.: marti) sa fie mult mai aglomerat decat de obicei. Daca va fi nevoie, voi circula cu motocicleta pana va incepe sa ninga”, spune Mihai Istrate, 41 de ani, care lucreaza ca functionar bancar pentru Raiffeisen Bank.
De asemenea, taxiurile vor fi si ele printre mijloacele de transport preferate de oamenii de afaceri care lucreaza in Piata Charles de Gaulle, in intervalul in care metroul nu va circula.
“Locuiesc in zona Doamna Ghica si o sa iau un taxi ca sa ajung la serviciu. Sper insa ca greva celor de la metrou sa nu dureze foarte mult si nu cred ca se va intampla altfel, avand in vedere ca este an electoral si ca autoritatile vor incerca sa rezolve repede aceasta problema. Circul aproape zilnic cu metroul, avand in vedere ca este cel mai rapid mijloc de transport”, afirma directorul adjunct al unei companii din domeniul bursier, in varsta de 34 de ani.
Chiar si angajatii care nu circula zilnic cu metroul vor fi afectati de greva salariatilor de la Metrorex, in contextul in care este de asteptat ca circulatia din Bucuresti sa devina mult mai aglomerata decat de obicei, avand in vedere ca circa 650.000 de oameni folosesc zilnic acest mijloc de transport.
“Eu circul doar de 6-8 ori pe luna cu metroul, dar aceasta