Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) ar putea încheia în a doua parte a anului viitor acordurile pentru de concesionarea celor 30 de perimetre pentru care vor fi organizate licitaţii în luna decembrie, a declarat, marţi, preşedintele agenţei, Alexandru Pătruţi la o conferinţă organizată de Mediafax. "Cele mai atractive perimetre sunt cele situate pe platforma continentală a Mării Negre unde gradul mde cercetare geologică este mai redus", a declarat Pătruţi.
Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) ar putea încheia în a doua parte a anului viitor acordurile pentru de concesionarea celor 30 de perimetre pentru care vor fi organizate licitaţii în luna decembrie, a declarat, marţi, preşedintele agenţei, Alexandru Pătruţi la o conferinţă organizată de Mediafax.
"Cele mai atractive perimetre sunt cele situate pe platforma continentală a Mării Negre unde gradul mde cercetare geologică este mai redus", a declarat Pătruţi.
Preşedintele ANRM a mai adăugat că speră ca la licitaţiile organizate în decembrie să participe companii mari, cu potenţial atât economic cât şi tehnic.
ANRM va lansa, în luna decembrie, o licitaţie internţională pentru concesionarea a 30 de perimetre, cu o suparafaţă totală de aproape 30.000 kilometri pătraţi, pe uscat şi în Marea Neagră. Dintre acestea, 12 perimetre se află în zona de vest, la graniţa cu Ungaria, iar celelalte 18 în Marea Neagră.
Perimetrele din Marea Neagră sunt situate în zona de 9.700 kilometri pătraţi câştigată de România la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga într-un diferent de mai mulţi ani cu Ucraina privind exploatarea platoului continental al Mării Negre.