Bursa de la Bucuresti a incheiat prima sedinta de saptamana aceasta pe plus, cu aprecieri modeste insa, indicele compus al pietei BET-C a consemnat cel mai mare avans la nivelul indicatorilor, de 0,4% fata de referinta.
Societatile financiare si companiile din sectorul energetic n-au reusit aceeasi performanta, indicii BET-FI si BET-NG inregistrand corectii de aproape 1% si respectiv 0,02%. Reducerea volatilitatii in piata si scaderea lichiditatii sunt semne ale unei consolidari insa brokerii apreciaza ca bursa locala nu va inregistra o evolutie asemanatoare pe termen lung, fiind in continuare asteptate corectii mai de amploare.
"In piata sunt in continuare asteptate corectii, dar evolutia pozitiva a pietelor externe sustine si piata locala, astfel incat scaderile la noi intarzie sa apara. Reducerea volatilitatii si a lichiditatii, in piata sunt semne ale unei consolidari, dar si ale incertitudinii investitorilor cu privire la evolutia pe termen lung. Pe termen scurt nu se contureaza nicio evolutie clara. Corectiile nu dau semne sa se accentueze, iar aprecierile nu sunt sustinute. Este o strategie de 'wait and see' in piata", a explicat Gabriel Necula, directorul adjunct de tranzactionare al societatii de intermediere Prime Transaction.
Valoarea tranzactiilor din sedinta de ieri s-a ridicat la putin peste 7,3 mil. euro, pe un volum de tranzactionare de 46,2 milioane de actiuni, cele mai tranzactionate titluri fiind SIF-urile.
Titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) au inregistrat cea mai mare corectie la categoria societatilor financiare, de 1,8% fata de referinta, in top urmand scaderile SIF Muntenia (SIF4), de 1,5%, si SIF Moldova (SIF2), de 0,9%, fata de referinta.
In sectorul bancar titlurile Bancii Transilvania (TLV) au continuat aprecierea, cu un anvas de doar 1%, in conditiile in care titlurile bancii clujene inregistrau in debutul sed